Művek Lexikona

 

Az emberiség legnagyszerűbb alkotásai a kezdetektől napjainkig…

 

A gazdagon illusztrált, háromkötetes mű (a Magyar Nagylexikon sorozat 22–24. tagja) összesen mintegy 4000 új szócikket tartalmaz. Az első kötet betűhatára A–He, a másodiké Hi–Pin, a harmadiké Pip–Z.

 

A három kötet felöleli az emberi kultúrában kimagasló és maradandó értéket képviselő külföldi és magyar – irodalmi, festészeti, szobrászati, építészeti – alkotásokat, filmeket, zeneműveket és tudományos munkákat egyaránt. A klasszikus alkotások mellett kortárs szerzők művei is helyet kaptak benne.

 

A Művek Lexikona a különféle művészeti ágakhoz tartozó alkotásokat rendhagyó módon, egyetlen mű keretei között, címük szerint ábécézve sorakoztatja fel.

 

A szócikkek átfogó ismertetést, műelemzést adnak az egyes alkotásokról, bemutatva azok életrajzi összefüggéseit, előzményeit, hatását, jelentőségét.

 

Minden címszóként szereplő épülethez, festményhez, szoborhoz, valamint számos filmhez az adott alkotást bemutató illusztráció tartozik.

 

A harmadik kötet végén található index a szerzők, alkotók szerinti ábécésorrendben sorolja fel a Művek Lexikonában címszóként szereplő alkotásokat.

A Művek Lexikona méretét, formátumát, külső megjelenését tekintve követi a Magyar Nagylexikon sorozat tagjait, ugyanakkor a sorozaton belül (a kétkötetes Kronológiához hasonlóan) viszonylagos függetlenséggel is bír, amelyet az önálló számozással is kifejezünk.

 

Tallózás a mintaoldalak között.

Mintaoldalak

 

A Művek Lexikona a Magyar Nagylexikon sorozat többi tagjától függetlenül, önállóan is jól használható kézikönyv. A kötetek megvásárolhatók a sorozat többi tagjánál megszokott elegáns bordó (normál) kötésben vagy kék velúrbársony díszkiadásban, valamint a Művek Lexikona tartalmi sokszínűségét tükröző védőborítóval. A kötetekhez előfizetőink kedvezményes áron juthatnak hozzá!